Wies en Louis Baudoin


Verslag door Wies en Louis Baudoin, juni 2005


Binnen 8 maanden terugkomen op Bali was een onverwachte luxe, terugkomen in Pandan House was alsof we bij onze familie kwamen. Heerlijk om iedereen weer te zien en meteen een thuisgevoel wat versterkt werd door de Ayam soto van Wati.

Met Nyoman een warenhuis in Amlapura op stelten gezet, waar we voor 185 kinderen schoolspullen kochten dankzij een gulle gift van Wereldcontact Reizen. Met onze euro's kun je daar zoveel kopen.
Maandagmorgen vroeg vertrokken we naar een kleine kampongschool, met voor alle 45 kinderen een Wereldcontact rugzakje met schoolbenodigheden. Per klas, te beginnen in de eerste klas, werd alles persoonlijk uitgedeeld. De andere kinderen verdrongen elkaar voor de ramen en in de deuropening om maar niets te missen.
Op de snoetjes zag je achtereenvolgens verwachting, verbazing, ongeloof en tenslotte een stralende lach. Het hoofd bedankte ons met tranen in de ogen en de hele school deed ons uitgeleide onder het zingen van een afscheidslied.

Op de tweede school, waar wij in oktober al een kijkje hadden genomen, hetzelfde verhaal. Behalve de rugzakjes voor de laagste klassen hadden we ook kadotasjes met inhoud en voor de zesde klassers een cap. Een volleybal en badminton sets kreeg het hoofd aangeboden voor de sport. Blije gezichten en dankbare leerkrachten. Voor ons ontroerend te zien hoe een in feite klein gebaar daar zoveel betekent. We hopen zeker terug te gaan en onze "Balinese familie" weer op te zoeken.

Wies en Louis