Projecten


Sinds 2003 draagt Pandan House bij aan diverse sociale projecten.

Ziekenhuis
We hebben in Amsterdam een container gevuld met ziekenhuisspullen voor het plaatselijke ziekenhuis te Amlapura op Bali. Pandan House heeft fysieke en financiele hulp geboden. De foto hiernaast laten de voorbereiding zien.

Kleding in de kampong Pandan
De container voor het ziekenhuis, had ook vele zakken kleding, speelgoed en dekens. De kleding is in kleine zakjes verdeeld. Op initiatief van Pandan House hebben de kampong bewoners eerst de weg schoongemaakt van vuilnis en plastic, daarna kreeg eenieder een zak met kleding. Op dit moment zijn er ook afspraken gemaakt met de vrouwen van de kampong. Zij maken eenmaal in de week de weg schoon. Ook is er een aantal bakken gemaakt waarin de vuilnis kan worden gestopt.

Lagere school
Pandan House heeft regelmatig pennen uitgedeeld aan de scholieren van een lagere school in de omgeving van Pandan House. Gasten van Pandan House hebben samen met de reisorganisatie “Wereldcontact” een spontane actie uitgevoerd. Twee lagere scholen, 185 scholieren, hebben schooltassen en schrijfgerei ontvangen. Hun verslag staat hier. Ook hier is door de inzet van gasten, een werkgever en Pandan House een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de schoolomstandigheid voor kinderen.

Zwemwedstrijden
Regelmatig organiseert Pandan House voor de plaatselijke jeugd zwemwedstrijden in het waterpaleis van Tirtagangga. We bereiken hiermee dat we nieuwe kinderen kunnen werven voor het project 'naschoolse opvang' en we geven de kinderen de mogelijkheid om een leuke middag te hebben. Alle deelnemers ontvangen een klein presentje (vaak schriften met pennen) en de drie beste zwemmers ontvangen een extra presentje in de vorm van een klein geldbedrag. Meestal proberen we onze gasten hierbij te betrekken zodat de gasten actief betrokken raken bij onze sociale projecten.

Als u wilt meehelpen om deze projecten verder te faciliteren, neem dan gerust contact op met Lieuwe Fonk.

Bezienswaardigheden
Balinese muziek