Filosofie


Het bedrijf

In de eerste plaats is Pandan House een bedrijf waar geld wordt gegenereerd om allerlei activiteiten te kunnen bekostigen. In Nederland worden hiervan de sales- en marketingkosten betaald en in Bali de kosten van personeel, gebouwen, grond, opleidingen en reserveringen.

Indien er voldoende inkomsten worden gegenereerd, dan wordt het meerdere geld uitgegeven aan sociale projecten. Voorbeelden zijn het sturen van een container met medische artikelen naar het ziekenhuis te Amlapura, kinderen op de plaatselijke scholen schoolmaterialen geven, etc.

Uw verblijf

De core-bussiness van Pandan House is hospitality. Het is een plaats waar gasten een heel fijn verblijf hebben. Persoonlijke service, een goede en hygiënische logeerplaats en kennismaking met de Balinese cultuur zijn standaards tijdens uw verblijf. U wordt uitgenodigd om eerst te onthaasten, er wordt erg fijn voor u gezorgd. Heerlijke maaltijden, een goede massage en lekkere drankjes maken het verblijf erg aangenaam. In huis zijn Nederlandse hygiënische maatstaven gehanteerd, zodat u beschikt over een goede sanitaire voorziening zoals een toilet en douche voorzien van warm en koud water. Alles is er op gericht om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Daarnaast is uw verblijf ook cultuurgericht. U wilt met uw gastheer door de sawa’s wandelen, een Balinees erf bezichtigen, een lokale markt zien, het waterpaleis aanschouwen, ceremonies meemaken. Of u wilt in de naastgelegen banjar meer weten over beelden maken uit vulkaansteen, of het maken van offermandjes die gevlochten worden door de vrouwen, veel is mogelijk waardoor u de plaatselijke cultuur mee maakt.

U wilt misschien de auto en met chauffeur huren om iets verder te gaan kijken. Bezoek aan de vele tempels, vulkaanmeren, grote markten, prachtige stranden, geneeskrachtige warmwaterbronnen, veel is mogelijk. Of misschien lekker zwemmen of snorkelen en zonnen op het strand. Of misschien wel de historische bibliotheek bezichtigen in Singaradja. Er is dus veel te doen en te zien op Bali.

Lokale economie

We stimuleren de lokale en economische betrokkenheid. De gebouwen worden regelmatig onderhouden door lokale bewoners. De plaatselijke masseur weet wanneer er gasten zijn, waardoor hij zijn betaalde diensten kan aanbieden. U kunt de plaatselijke genjek dansgroep uitnodigen of een meisje van de dansschool vragen om voor u te komen dansen. U kunt op de plaatselijke markt kopen en tijdens uw wandelingen vindt u het misschien fijn om wat uit te delen aan de mensen.

Drie hoofddoelstellingen worden hiermee bereikt:
a. een bedrijf exploiteren waarin Balinese mensen lerend kunnen werken met hun gasten
b. het aanbieden van een goed concept gericht op ontspanning, cultuur en gasten
c. geld genereren voor andere educatieve doeleinden voor de jongere generatie