Berg Lempuyang & Jati tempel


We starten bij de Warung Genta Bali in Tirtagangga. Onze gids gaat met de wandelaars per bemo transport of privé transport (duur ca. half uur) naar de eerste tempel die bij de berg Lempuyang ligt. Deze berg ligt 1.777 meter boven de zeespiegel, we beklimmen de berg vanaf de rechterzijde naar boven. Tijdens deze beklimming ziet men vele tempels waarvan één een hele belangrijke tempel is voor de Hindoe religie.

De Hindoe bevaolking neemt heilig water van binnen in de bamboeplant voor een grote ceremonie dat begint voor de grote tempel evenement ceremonie. De meeste mensen die de berg beklimmen nemen heilig water vanui de bamboeboom mee naar beneden.

Als we teruggaan naar beneden, dan is er nog een tempel halverwege de berg. Deze tempel heet Pasar Agung alwaar we wat eten en van daaruit gaan we via een smal pad naar beneden naar het dorpje Basangalas waar de oudste tempel van Bali staat. Deze tempel is gemaakt van hele traditionele oude stenen en de naam van de tempel is Pura jati oftwel de Jati tempel. Vanaf het dorpje Basangalas gaan we per auto of bemo transport terug naar Tirtagangga.